Sprawdź lampkę silnika 3A po mignięciu
zzy7164@hotmail.com
w EX 400
Cześć: Mam Ninja 400 2020 z pełnym układem wydechowym Akrapovic i usuniętym ABS. Numer ECU to 21175-1332. Początkowo po raz pierwszy użyłem nieograniczonej mapy ECU 2020rev 1332 i działała dobrze bez kontrolki silnika. Zauważyłem jednak, że kiedy zwalniałem między 5000-6000 obr./min, motocykl zaczął strzelać i strzelać wstecz. Zbliża się test drogowy, więc zdecydowałem się wrócić do standardowej mapy. Po flashowaniu mapy giełdowej z sekcji plików publicznych w Flash Tune, otrzymałem lampkę kontrolną silnika z kodem 3A. Mam pytanie czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać. Poza tym, czy ktoś wie, jak radzić sobie z szalonym strzelaniem i strzelaniem wstecznym?
Tagged:
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Po prostu popraw niektóre informacje. Dostałem szalonego trzaskania i dopalania (wystrzeliwuje niebieski płomień), kiedy zwalniam przepustnicę
Witaj Możesz potrzebować niestandardowej mapy z dobrego tunera dynamicznego. Mamy zaktualizowaną mapę dla tego ECU. Wierzę w pakiet tuningowy, który możesz wypróbować. Trzaskanie zwalniania jest spowodowane układem wtrysku powietrza, gdy nie jest zablokowany.