Forum wsparcia

melodia błyskowa

richardbe7011@gmail.comrichardbe7011@gmail.com Posty: 7Verified User

Cześć, Zastanawiam się tylko, czy możesz flashować swój własny numer ECU z innym numerem ECU z menedżera plików. Mój numer ECU to 21175-1187, a drugi ECU to 21175-1194. Numer ECU pochodzi z tej samej marki i modelu. Jedynym powodem, o który proszę, jest to, że dla 1194 ECU dodano niektóre ustawienia ECU do tej liczby, takie jak odcięcie paliwa Decel i błąd zapasów O2, USB/ECT, a także import paliwa z komputera. Mój ECU nie ma tego w ustawieniach ECU. Wysłałem e-maila do Chrisa Gardella w zeszłym tygodniu i powiedział mi, że spędził trochę czasu na moim modelu i dodał odcięcie paliwa Decel, zapas O2, itd., kiedy poszedłem na mój numer ECU później tego dnia, mój numer ECU w pakiecie tuningowym nadal wyglądał na taki jak wcześniej. Nic się nie zmieniło, poza tym, że ECU 21175-1194 miał rzeczy, które według Chrisa były na tym numerze ECU. Gdyby ktoś z Flash tune mógł dodać te funkcje do mojego ECU wszystko byłoby dobrze. Dlatego zadałem to pytanie. Każda pomoc byłaby bardzo mile widziana. Dziękuję

Komentarze

• mike@ftecu.commike@ftecu.com Posty: 178Staff User

Witaj Richard, Oba te ecu są w tej samej grupie, więc obie mapy będą działać. Mikrofon

• richardbe7011@gmail.comrichardbe7011@gmail.com Posty: 7Verified User

Dziękuję Mike.

• Mam też ECU 1187. po przeczytaniu tego postanowiłem sflashować mój motocykl z nieograniczoną melodią 1194, ponieważ mam pełny układ wydechowy. Wyłączyłem również odcięcie paliwa przy zwalnianiu, ale teraz świeci się kontrolka silnika dla obwodu „a” zaworu sterującego odpowietrzaniem układu EVAP. próbowałem wyczyścić wiele razy i od razu wraca. czy jest coś innego między dwoma numerami ecu w systemach emisji? czy przeze mnie wyłączenie decel fuel cut powoduje wyświetlenie kodu emisji? Wiem, że nie odłączyłem tego elektrozaworu. Dzięki

• richardbe7011@gmail.comrichardbe7011@gmail.com Posty: 7Verified User

Hej, zrobiłem to samo i zapaliła się kontrolka silnika. To, co zrobiłem, to flashowanie motocykla za pomocą ECU 1187, a następnie wykonałem 3 cykle jazdy, aby usunąć lampkę kontrolną silnika. Zadziałało! To, co wtedy zrobiłem, to pobranie w pakiecie tuningowym zarówno 1187, jak i 1194 ECU. Następnie przeszedłem do ECU 1194 i zaimportowałem mapę Power Commander. Następnie skopiowałem mapę dla TPS i RPM z 1194 ECU, a następnie wkleiłem ją do 1187 ECU TPS i RPM. Wszystko działało i nie świeciła się kontrolka silnika. Mam nadzieję, że to działa dla Ciebie. Bezpieczna jazda!

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.