Forum wsparcia

Smażony oryginalny ecu w 2016 Yamaha YZF-R1M wymiana ecu nie może aktywować tego samego auto-blipperauto-blip

Kupiłem zamiennik na ebay używany, oba mają ten sam numer części. Uważam, że zrobiłem coś złego z moim okablowaniem (ponieważ zadzwoniłem i po kilku sugestiach ponownie umieściłem wszystkie przewody we wtyczce wiązki ecu, co naprawiło brak możliwości pisania do ECU)”, stwierdzam, że dzień później został przepalony bezpiecznik wentylatora potem spalony silnik wentylatora lewego wsadzić nowy lewy wentylator i nowy bezpiecznik ale kod błędu 45 nie znika nawet po 3 krotnym przejściu diag i nie mógł skasować 60, 61, 62 lub 63, przełączając przycisk start na on i z powrotem na off.Umieściłem drugą jednostkę ecu (z ebay) w R1M i nie ma kodów usterek.Udało mi się skasować kody w 60, 61, 62 i 63. Więc idę aby go sflashować i zapłaciłem kolejny $100 za licencję, ale teraz jest napisane, że mój sterowiec nie jest aktywowany.Czy możecie zresetować licencję automatycznego sterowacza, abym mógł go użyć w moim kalkulatorze zastępczym.Dzięki KG

Komentarze

• kgsiani@gmail.comkgsiani@gmail.com Posty: 25Verified User

BTW Flashowanie przy użyciu systemu Windows 10 pro na pokładzie z podwójnym rozruchem Valve Steam Deck

CYM8gpn7UIju Odebrane przez telefon, musisz zapłacić za kod aktywacyjny autoblippera, gdy przenosisz go do innego ECU, nawet jeśli zastępuje stary ECU.

edytowano September 2022

Po przejechaniu 800 km znowu pojawia się ten sam problem, ale na nowym sterowniku, kod błędu 45 "Usterka w obwodzie wewnętrznym ECU (nie działa samo odcięcie źródła zasilania" 2. ECU przechodzi w tryb awaryjny i nie kasuje kodu błędu 45 . Bardzo frustrujące!!!

KOD USTERKI 45 NAPRAWIONO!!! Zgodnie z kodem błędu nr. 45 kroków diagnostycznych z instrukcji serwisowej. Znalazłem luźny przewód czerwono-zielony, który biegnie od dużego złącza na ECU do bezpiecznika zapasowego przy lewym świetle. Nie był całkowicie osadzony w dużym złączu, po odblokowaniu złącza i wepchnięciu przewodu o kilka mm do złącza byłem w końcu w stanie skasować kod błędu na obu ECU (kupiłem inny myśląc, że mój ECU jest usmażony). Luźny przewód wystąpił podczas montażu wiązki Bike Side FT ECU. Tak moja wina!

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.