problem z połączeniem FZ1 / R1
kawasakifte@gmail.com
Witam Jestem nowym użytkownikiem i mam problem z połączeniem z FZ1 i R1. Połączenie jest testowane pod względem elektryczności. Otrzymuję informacje takie jak: 9F846FFB2015 R1ZawieÅ ›ć: Brak odpowiedzi06 / 27/2019 06:24:07 9F846FFB06-14 FZ1Fail Error: brak odpowiedzi ... 07/04/2019 10:01:46 AM Jakie są powody bez połączenia?
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Czy migasz na ławce lub na rowerze?
Dzięki uprzęży programistycznej Bike-Side będziesz musiał podłączyć wszystko i pozostawić podłączone, aż skończysz pisać do ECU. Gdy zostaniesz o to poproszony, będziesz musiał włączyć i wyłączyć tylko zapłon. (Upewnij się, że nie odłączasz od wiązki Bike-Side lub portu USB). Jeśli używasz zestawu lampy błyskowej, podczas przechodzenia przez proces pisania lub czytania bardzo ważne jest, aby postępować zgodnie z instrukcjami oprogramowania. Zostaniesz poproszony o odłączenie i ponowne podłączenie wiązki lampowej. Gdy zostaniesz o to poproszony, będziesz musiał odłączyć i ponownie podłączyć wiązkę migającą ławki tylko z ECU. Podczas procesu zapisu nie odłączaj od zasilacza USB Data-Link lub zasilacza ściennego.
Aby przetestować dowolny sprzęt w oprogramowaniu Tuning Suite, kliknij kartę „Pomoc”, a następnie „Interfejs testowy”. Zaznacz pole wyboru „Test Inputs”. UWAGA: będziesz patrzył na liczbę tylko w nawiasach, kolorowe kropki nie mają znaczenia. Test 1: Gdy podłączona jest tylko uprząż USB i ławka bez zasilania i bez ECU, chcesz zobaczyć 37 Test 2: Gdy podłączasz USB, wiązkę przewodów i ECU, chcesz zobaczyć 0, 10, 20 , lub 30 Test 3: Po podłączeniu USB, wiązki przewodów, ECU i zasilacza, chcesz zobaczyć 6, 16, 26 lub 36 Jeśli liczby, które otrzymujesz nie odpowiadają tym numerom testowym, jest ich najwięcej prawdopodobnie problem z uprzężą. Liczby idą w ten sposób: 1 to Czerwony / Ziemia, 2 to Pomarańczowy, 4 to Żółty, 10 to Zielony, a 20 to Brązowy. Jeśli otrzymasz różne liczby z testu, suma drugiej cyfry wskazuje złe przewody. Na przykład, jeśli wykonujesz Test 1 lub 2 i otrzymujesz 36, 6 oznacza Pomarańczowy (2) plus Żółty (4).
Test 3: Po podłączeniu USB, wiązki przewodów, ECU i zasilacza, chcesz zobaczyć 6, 16, 26 lub 36 Patrząc wstecz na liczbę z testu, suma drugiej cyfry wskazuje złe przewody . Na przykład, jeśli wykonujesz Test 3 i otrzymujesz 36, 6 oznacza Pomarańczowy (2) plus Żółty (4). jak widzisz musi to pokazać 36 i powinno być w porządku. Czy masz na myśli test 2? Jestem trochę zmieszany.
Tak, przepraszam, test 2 lub 1.
Kiedy wykonuję test 1, mam numery 37,6,16,7, 26. Co to znaczy?
Test 1 czyta OK.
Hmm .. a co z testem z +5 V? Kiedy naciskam przyciski jeden po drugim i mam + 5 V na tych pinach, oznacza to, że wszystko jest OK?
Wciąż nic ... Przenoszę tę licencję na mój drugi interfejs i NINIEJSZE SAMIE się stało .. Połącz lub włącz Znajdź nowy ECU >> spróbuj dodać nową licencję? >> TAK Spróbuj dodać licnece ......... Proszę podłączyć lub włączyć Nie odpowiadać z ECU ... Proszę podłączyć lub włączyć, a następnie mam wiadomość: POŁĄCZENIE ... ale dla nieskończoności .. Włącz ostatni pakiet FTECU po kilku sekundach mam raport o błędzie .. teraz nie mam nic .. po prostu „łączenie” Kiedy sprawdzam wszystkie wiązki przewodów od interfejsu do złącza ECU mam wszystko OK. w pinach złącza ECU out .. mam + 4,89 V ... ON ECU 28-pinowe złącze! Łączę wtedy ECU i nadal to samo .. Bateria w rowerze ma + 12,6V ... wszystkie czujniki są połączone .. na desce rozdzielczej Nie mam żadnych ŻÓŁTYCH wskaźników .. Kiedy próbuję reflash R1S (2016) włączyć w trybie DYNO .. Mam te same informacje >> krok po kroku To nie jest problem HARNESS lub interfejsów :( .. Dwa z moich kabli są błędne? Nawet w teście pokazuje, że wszystko jest OK .... Liczby lub napięcie są OK .. Dwa różne interfejsy, co najmniej dwa różne ECU i we wszystkich tych sprawach jest problem? Nie w pakiecie FTECU? .. Dziwne :( ..
Proszę pana, w swoim opisie tego, co się wydarzyło, nie widziałem, żeby pan wspominał o obowiązkowym drugim cyklu zasilania. Czy nie pojawiły się monity instruujące o włączeniu zasilania, wyłączeniu zasilania i ponownym włączeniu zasilania? Bez drugiego cyklu zasilania otrzymasz ten dokładny błąd. Ta wiadomość nie odnosi się do licencji, ponieważ twój ecu nie odpowiada, jak powinien. Uwaga: drugi cykl zasilania jest wymagany tylko przy pierwszym zapisaniu ECU
Tak, masz rację .... Myślę, że mam problem TYLKO z nowym ECU .. Ale mam tę instrukcję i robię tak, jak pakiet FTE mówi: / jak zawsze .. Staram się sprawdzić dzisiaj starsze ECU ...