Zacinanie się silnika przy 3800 obr./min w 5.
grahamwest2013@gmail.com
Cześć wszystkim. Mają UK 2015 Max i mają Decat, airbox mod i wydech DAM. miał powyższy problem, nawet podczas pracy z Jeffem Ingramem, próbując różnych mapowań itp. - Stock, bez ograniczeń itp. W końcu zabrałem motocykl do głównego dealera Yamaha, a tuner (który pracuje na motocyklach Moto GP) ustawił go na Dyno. Błysnął go nieograniczoną wersją flash w Wielkiej Brytanii, a następnie uporządkował mapy paliwa itp. ALE przy około 3800 obr./min..... po może 30 minutach jazdy silnik zacina się, mogę wyczyścić, przesuwając przepustnicę i ponownie się podnosi . Ale jest to dość niepokojące, kiedy to się dzieje i jest nieprzewidywalne. Próbowałem flashować za pomocą fabrycznego flasha, zmieniając różne ustawienia i kopiując mapy paliwowe na hamowni, ale nadal wydaje się, że tak się dzieje. Czy ktoś inny ma z tym jakieś doświadczenie ........ Jestem prawie na etapie szukania alternatywy
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Cześć Graham, w ustawieniach ECU w twoim pliku ETV-Bypass musi być ustawiony na true lub spowoduje wyłączenie silnika. Często zdarza się, że VMAX firmy Yamaha próbuje zabezpieczyć swoje motocykle przed manipulacją. Ustaw ustawienie na mapie i powinieneś być gotowy.
Pozdrawiam, Octavio
Octavio Sprawdziłem plik Flash z obrazu Flash Dealera Yamaha i został ustawiony na True. Więc to nie jest przyczyna
Cześć Graham, Dziękuję za weryfikację, zgłoszę to do rozwoju i zobaczę, co myślą. Pozdrowienia
HI Octavio..... co powiedział rozwój? Skopiowałem dzisiaj wszystkie liczby we wszystkich tabelach z mojego barwionego Flasha i wkleiłem je do 09-18 VMAX - 2S3-8591A-90(EU) StockECU Flash. W najbliższych dniach pojadę i sprawdzę czy błąd nadal występuje.
Daj nam znać, jak poszło.