Jak wyłączyć kontrolkę silnika?
bbh1231@gmail.com
Cześć, mam 2016 Yamaha XSR900 z zestawem do migania bocznego motocykla i kontrolka check engine była włączona, ale motocykl działa dobrze. Próbowałem podłączyć czytnik OBD2 za pomocą kabla przejściowego do 4-pinowej wtyczki diagnostycznej Yamaha. Czytnik OBD2 włącza się, ale nie jest w stanie określić, jak komunikować się z ECU i próbuje różnych protokołów. Próbowałem tego zarówno ze skanerem Innova 5210, jak i adapterem Bluetooth OBDLink MX+. Obydwa są włączone, ale nie są w stanie komunikować się z ECU i próbują przełączać się między różnymi protokołami. Na początku myślałem, że może mam uszkodzony kabel, ale wypróbowałem skaner i kabel adaptera Yamaha 4-pin do OBD2 w mojej innej całkowicie fabrycznej Yamasze XSR900 z 2016 roku i żaden skaner nie ma problemu z komunikacją z ECU. Czy oryginalna 4-pinowa wtyczka diagnostyczna Yamaha powinna działać? Czy zamiast tego muszę jakoś podłączyć do 6-pinowej (tylko 4 podłączone) wtyczki FTECU? Proszę o pomoc i poradę jak to naprawić!
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Cześć, Twoje narzędzie skanera powinno nadal działać, możesz spróbować przeładować ECU, a następnie ponownie się połączyć. Ale nie jest to konieczne, ponieważ możesz przeprowadzić diagnostykę za pomocą bocznej uprzęży roweru. Użyj funkcji Diagnostyka w oprogramowaniu, aby połączyć się z motocyklem i zobaczyć, co może być przyczyną wyrzucenia kodu. Dzięki, Jasonie A.