Plik Turbo YXZ
Mam problem ze zrozumieniem, co robi każdy parametr mapowania doładowania. Obecnie używam czujnika Bosch TMAP 3 bar i przeskalowałem czujnik (o ile rozumiem) do pracy z ECU, ale mam problem z wybraniem go. ECU wydaje się skutecznie kompensować dodane doładowanie i Osiągnąłem dość płynnie niskie 12 AFR pod obciążeniem, ale jeżdżę bogaty przy prędkościach przelotowych (niskie 11 AFR). Przeskalowałem czujnik, aby działał jako 2 bary, ale zmiany wokół mapy MAP/RPM 50% nie robią różnicy przy ciśnieniu 0 (1 bar). Fabryczne skalowanie wygląda tak, jakby czujnik powinien ignorować doładowanie w dostrojeniu MAP/RPM i uwzględniać to tylko z mapą „Boost Fuel Comp”. Czy powinienem skalować czujnik, aby zachowywał się w ten sposób? Używam również wtryskiwaczy Sidewinder i doładowania regulatora ciśnienia paliwa i skalowałem wtryskiwacze do mniej więcej 70%, ale czuję, że to również jest złe. Każda pomoc byłaby bardzo mile widziana. Tak dużo pytań....
Komentarze
Cześć, Jak powinien był wspomnieć Kent, kiedy sprzedawał aktywację tego pliku turbo, nie oferujemy żadnego realnego wsparcia dla tych melodii. Są sprzedawane tylko autoryzowanym dealerom, ponieważ Alba Racing i Beyond Redline Performance są jedynymi, którzy znają ten plik. Możesz spróbować skontaktować się z którymkolwiek z nich, ale być może będziesz musiał zapłacić za niestandardowy plik od nich lub zapłacić za ich czas na wsparcie. Dzięki, Jasonie A.