Zamknięta pętla z ActiveTune?
Knasse
Cześć, jestem nowy na tym forum i właśnie zainstalowałem zestaw ftecu ActiveTune na moim Tracer 900. Zrobiłem tylko kilka przejażdżek, a następnie flashowałem wyuczone trymery i za każdym razem poprawa była naprawdę zauważalna, z naprawdę płynna kontrola przepustnicy i brak zacinania się, jak to miało miejsce w przypadku fabrycznego flashowania i czujnika O2 😊 Zastanawiam się tylko - czy aby korekcja na żywo działała, należy włączyć czy wyłączyć pętlę zamkniętą? Domyślam się, że jeśli jest wyłączone to ECU może zignorować sygnał ze sterownika lambda AT, nie? Dzięki - Knasse
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Cześć, To ustawienie nie powinno mieć znaczenia, ponieważ ActiveTune ma zastąpić wszystko, na co jest ustawione. Czy masz to obecnie włączone czy wyłączone? Dzięki, Jasonie A.
Cześć Jason, Dzięki za szybką odpowiedź. Jest obecnie wyłączony. Zastanawiałem się tylko, czy muszę go włączyć, aby korekta na żywo rzeczywiście działała - dobrze wiedzieć, że nie muszę się tym martwić :) Dzięki, Knasse
Cześć, Ok po prostu zostaw to wyłączone, a ActiveTune zrobi to, czego potrzebuje! Dzięki, Jasonie A.