Błąd odczytu ECU: Nie można odczytać, ponieważ nie mogę połączyć się z serwerem FT.
rjbrittain11@gmail.com
w R6
2015 R6 Próbowałem w kółko, aby przeczytać mój ECU. Nie udaje się za każdym razem. Dostaje się aż do 100%, a następnie wyświetla okienko pop-up z informacją, że muszę odłączyć ECU lub wyłączyć klucz. Robię to, a następnie naciśnij OK i wyświetla komunikat o błędzie z powodu serwera FT. Mam już plik FT na ECU i jest w porządku od 2017 roku. Co daje? Mam najbardziej aktualne oprogramowanie 2.5.6.6, zainstalowane dzisiaj. Zrestartowałem komputer wiele razy. Zmieniłem uprząż rowerową na uprząż na ławce. Mam pakiet wyścigowy. Czy masz problemy z serwerem? To nie działa dobrze, odkąd jutro wyjeżdżam na wyścig. FT musi zdobyć Sh! & Razem ... Nic, tylko problemy, których nawet doświadczone tunery nie mogą obejść.
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Spróbuj ponownie z najnowszą wersją 2.5.6.8
tak, to nie działało. Wydaj $3k z Flash Tune i nie mogę połączyć się z moim rowerem, aby zrobić cokolwiek ... Super podekscytowany. Kiedy dzwonimy, nie mamy nic poza bieganiem. Niefortunny.
Mamy setki innych osób, które obecnie uzyskują dostęp do serwera bez żadnych problemów. Jaki dokładnie komunikat o błędzie widzisz?
Masz problem ze sprzętem uniemożliwiający komunikację z ECU. Sprawdź wszystkie połączenia sprzętowe. Czy używasz uprzęży po stronie roweru czy ławki?
Próbowałem już z uprzężą po stronie roweru i uprzężą na ławce. Oba dostają ten sam błąd. Nie mogę sobie wyobrazić, że jest to problem sprzętowy, gdy przechodzi przez 100% procesu odczytu, dostaje się do 100%,, wtedy ten błąd występuje. To samo dotyczy obu uprzęży.
To był pierwotny błąd, który dostałem. Następnie zaktualizowałem oprogramowanie do najnowszej wersji i teraz otrzymuję zrzut ekranu, który wcześniej opublikowałem.
Zadzwoń na naszą linię pomocy technicznej.