Forum wsparcia

Sterowanie MT09 AIS

Mam 2020 MT09 i nie widzę żadnych pól do kontroli AIS w oprogramowaniu FTECU. Czy jest sposób na sterowanie elektrozaworem dla różnych trybów jazdy (A, STD, B)?

Komentarze

• jason@ftecu.comjason@ftecu.com Posty: 1,071Staff User

Cześć, wyłączenie AIS spowodowałoby usunięcie kodu P1400 w Diagnostic Code Manager, a następnie zainstalowanie blokujących tablic na motocyklu. Dzięki, Jason A.

• Dzięki - tak, wiedziałem o tym, ale wydaje mi się, że jest trochę ciężki. Oczywiste jest, że ECU steruje zaworem - dlaczego nie jest dostępne w oprogramowaniu jako opcja sterowania? Dzięki.

Cześć, dlaczego miałbyś chcieć nim sterować, jeśli nie używasz sygnału 5 V dla jakiegoś urządzenia pomocniczego? Dzięki, Jason A.

• Cześć Jason, chciałbym wyłączyć strzelanie wsteczne przez tryb działania (A, B, STD), gdy wymagają tego warunki. Widziałem migawki oprogramowania FTECU innych rowerów (np. R1) i mógłbym przysiąc, że w menu jest dostępny „Zawór powietrza” lub podobny. Inne tunery również zgłaszają możliwość „włączania / wyłączania” AIS w MT-09 bez konieczności samodzielnego usuwania zaworu; Nie wiem jednak, jakiego oprogramowania używają. Oczywiście to wszystko dla próżności - tu nic funkcjonalnego ;-).

Cześć, Jedyna rzecz, o której wiem, kiedy dajemy ci możliwość kontrolowania sygnału 5v pochodzącego z pinu AIS, znajduje się w naszym pliku YXZ1000 Turbo. Możesz stworzyć kontroler doładowania oparty na AIS, ale wykonanie tego było niezwykle złożone i nie zostanie zrobione w najbliższym czasie. Nie jest to również funkcja, którą chcemy teraz dodać do któregokolwiek z naszych flashowalnych motocykli sportowych. Na razie to tylko możliwość włączenia lub wyłączenia go. Dzięki, Jason A.

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.