Czy mogę używać zaworu wydechowego z nieograniczonym pilnikiem? 2018 R1M
newsh@aol.com
w R1
Jak wyżej, wypatroszyłem kota i załadowałem plik Unrestricted. Zawór wydechowy nie otwiera się, gdy zwiększam obroty silnika. Chciałbym, aby zawór zamykał się normalnie przy niskich obrotach, aby był ciszej w mieście. czy to możliwe?
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Trochę szczegółów Mam zapasowy catbox, który wypatroszyłem z Exupem na miejscu i podłączonymi kablami. Sflashowałem ECU plikiem Unrestricted. Miałem wcześniej 2CR, ale zauważyłem, że w tej wersji BX4 nie ma przełącznika włączania / wyłączania dla Exup (lub AIS lub zamkniętej pętli), tylko menedżer diagnostyki. Pytanie brzmi, czy Exup będzie działał normalnie, czy jest niedostępny w nieograniczonym pliku? (Właściwie wydaje się być w tej chwili trzymany w pozycji zamkniętej, bazując na uruchomieniu roweru i wciśnięciu gazu, jeśli spróbuję otworzyć zawór kluczem, siłownik zatrzaskuje go). A może zacznie działać, jeśli ponownie włączę odpowiednie kody? (a może nie robię tego wystarczająco mocno, siedząc na trybunach, aby otworzyć!) To, co chciałbym, to kompromis z zamkniętym zaworem - przyjemny i cichy, przy niskich obrotach, do przechadzania się po wioskach (i rozmów z policjantami co zdarza się coraz częściej w Wielkiej Brytanii / Europie), ale zwalnia, gdy włączam gaz. Szczególnie interesują mnie zyski między 6-7 tys., Które najbardziej odczuję na trasie. I oczywiście ulepszenia w reakcji przepustnicy. Mam nadzieję, że to ma sens!
Cześć, nie ma możliwości dostosowania sposobu działania EXUP. W przypadku pliku nieograniczonego domyślnie ustawienie będzie wyłączone i nie będzie pokazywać kodów, jeśli pole nie jest zaznaczone. Testując to, zrób to na stojaku rowerowym, jeśli nie masz hamowni i przejdź przez zakres biegów w wielu punktach przepustnicy. Jeśli nigdy nie widzisz go otwartego, spróbuj flashować plik zapasowy do roweru i przeprowadź te same testy. Graves Motorsports dokonuje specyficznego tuningu EXUP za pomocą specjalnych wydechów. Jeśli nie masz jednego z ich wydechów, może sprzedaliby ci plik z niestandardowym tuningiem EXUP, który by działał dla ciebie. Dzięki, Jason A.
Ok dzięki. Korzystając ze strony menedżera diagnostyki, włączyłem ponownie 4 kody związane z zaworem wydechowym w pliku nieograniczonym i sflashowałem zmiany. Teraz widzę ruch Exup, kiedy zwiększam obroty silnika, więc wygląda na to, że działa. Czy mogę włączać i wyłączać AIS tą samą metodą? To znaczy, że sprawdzenie odpowiednich kodów usterek włącza go, a odznaczenie wyłącza? Czy to zadziała z O2? dzięki
Cześć, cieszę się, że ci się udało. Tak, te funkcje będą działać w ten sam sposób. Dzięki, Jason A.