Zmiana kół zębatych uruchamia TCS na wszystkich biegach
greener.jay@gmail.com
w R1
Witam, niedawno zmieniłem zębatki w moim motocyklu wyścigowym Yamaha R1 2013. W interfejsie FT zaktualizowałem informacje o zębatkach, aby odzwierciedlały liczbę zębów w nowych zębatkach. Jednak kiedy jestem na torze, mój TCS włącza cały czas na wszystkich biegach (na prostej z prędkością 260 km / h, więc wiem, że tylna opona nie kręci się). Próbowałem jeździć z otwartą aplikacją GPS na moim telefonie, aby porównać odczyt prędkościomierza z GPS i są bardzo blisko. Jakieś sugestie, jak zaktualizować ECU odpowiednimi informacjami, aby TCS nie włączał się bez powodu? Dzięki, Jason
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
111 wyświetleń, więc nie tylko ja mam ten problem ...
Cześć, To nie jest częsty problem z tym rowerem, ponieważ nigdy wcześniej o nim nie słyszeliśmy ani nie zdarzyło się to na rowerach testowych 12-14 R1, które mieliśmy tutaj. Zmiana przełożenia w prędkościomierzu służy tylko do dokładnych odczytów prędkości, które wydają się uzyskiwać. Możesz spróbować wrzucić rower z powrotem do stanu magazynowego lub włożyć przełożenie z powrotem do stanu, aby sprawdzić, czy problem zniknie, ale nie mam dobrego kierunku, aby dać ci wskazówki w tej sprawie. Rower nie ma już możliwości regulacji TC z magazynu w pliku ECU. Dzięki, Jason A.