Czujnik zmiany biegów R6 2017: Awaria 6 miesięcy po zakupie
cb53017911@gmail.com
Witaj, Kupiłem i zainstalowałem mój QS / Blipper w lutym i miałem pełną idealną funkcjonalność na hamowni i torze. Na ostatnim wyścigu miałem problemy z przerywaną funkcją zmiany biegów (w obu kierunkach). Ostatecznie funkcja zmiany biegu na wyższy całkowicie zniknęła, a zmiana biegu na niższy wymagała znacznej siły prawie tak, jakby też nie działała. Przetestowałem czujnik pod kątem oporu w obu kierunkach, kiedy wróciłem do domu i stwierdziłem, że jeden kierunek nie ma ciągłości, a drugi kierunek jęczmienia ma ciągłość przy użyciu znacznej siły. W końcu doszło do punktu, w którym żaden kierunek nie miał żadnej ciągłości. Porównując go do innych czujników, które mieliśmy w sklepie, swobodny wirujący koniec czujnika wydawał się obracać znacznie łatwiej niż inne i miał w nim sporo zabawy. Jaka jest średnia długość życia twoich czujników? Wydaje się, że jest to czujnik typu przełącznika, a nie prawdziwy tensometr, prawda? Czy czujnik typu tensometru może być używany z systemem FTECU, jeśli mogę wymienić złącza na te z mojego złego czujnika? Mam nadzieję, że czujnik tensometryczny będzie mniej podatny na uszkodzenia mechaniczne niż czujnik typu przełącznika. Dzięki Chris
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Cześć, Proszę odesłać czujnik do nas, a my wyślemy ci zamiennik. Zostaw notatkę w polu z informacjami i adresem zwrotnym. Wyślij na: FTECU Inc 1010 N Batavia St STE J Orange, CA 92867 Czujnik jest typu przełącznika i tylko nasze czujniki typu przełącznika działają z naszym oprogramowaniem. Dzięki, Jason A.