Numery map ETV 2017 R1
drz440@live.co.uk
w R1
Cześć, spędziłem dużo czasu wygładzając moje mapy ETV, ale za każdym razem, gdy wprowadzam jakieś liczby, wszystko wygląda pięknie, zamykam okno, a następnie otwieram je ponownie, a program zdecydował się zmienić ładunek liczb. Tylko o 0,14, ale nie są tam, gdzie ich chcę. Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego. To trochę denerwujące.
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Cześć, Istnieją pewne limity górny, dolny i skalowania. W zależności od tego, jaką liczbę podasz, dokładna liczba może się nie trzymać z powodu ustalonych limitów. Dzięki, Jason A.
Cześć Jason, dzięki za odpowiedź. Zastanawiałem się, ale wydaje mi się to dziwne. Używam przycisków plus / minus % u góry na stołach, a wprowadzanie liczb wydaje się w porządku. Zdarzyło mi się to wtedy, gdy wprowadzane liczby są w porządku i się trzymają. Ale problem pojawia się po podświetleniu, a następnie skopiowaniu mapy. jeśli zamkniesz mapę, gdy jest jeszcze podświetlona, po powrocie zostanie znacznie obniżona. Następnie, nawet jeśli wkleisz oryginał z powrotem, zmieniają się z powrotem na niższe liczby natychmiast po zamknięciu mapy i ponownym otwarciu. Jeśli ręcznie zmienisz wartości, zostaną one jednak ponownie przywiązane. Wygląda na możliwy błąd w oprogramowaniu?
Cześć. Musisz mi dokładnie powiedzieć, z jakiego pliku korzystasz, w jakiej sekcji pracujesz i jakie liczby zmieniasz, abym mógł spróbować odtworzyć problem. Dzięki, Jason A.
Cześć, tak, więc zaczęło się jako nieograniczona mapa dla modelu R1, UE 2017. Jest to mapa bazowa 1 ETV, dla trybu zasilania 2. Chociaż wydaje się, że występuje na wszystkich mapach. Zacząłem od ustawienia kolumny 1% na 100%, od 6000 obr./min., pozostałe poniżej wynoszą 0. Myślę, że wartości zaczynają się od około 1,44 i rosną wraz ze wzrostem obrotów. Stamtąd wartości są stopniowo zwiększane wraz ze wzrostem przepustnicy, jednocześnie przez 1-2%. Na przykład wynosi 1,44–1,58–1,72–1,88. Jeśli następnie podświetlę całą mapę i skopiuję ją, aby przenieść na inną mapę bazową, i zamknę okno bez odznaczania zaznaczenia, następnym razem, gdy otworzę tę mapę podstawową, spadnie ona o 0,14 w kilku losowych komórkach. Więc mógłbym skończyć z 1,29-1,44-1,58-1,72. A czasem może to być 1,44–1,29–1,58 i tak dalej. Za każdym razem, gdy powtórzysz proces kopiowania, ponownie je obniża, a nawet ponowne wklejenie mapy nie zapobiegnie. Należy wprowadzić ręcznie. Mam nadzieję, że to ma sens. W razie potrzeby mogę zrobić dla ciebie film.