2018 R1M Snatchy przepustnica
davemusaphia@btinternet.com
w R1
Cześć. Ok, więc po roku grzebania w ciemnym pokoju tępym kijem, jakieś wskazówki? Kupiłem twoje oprogramowanie, ponieważ powiedziano mi, że to sposób, aby to wyleczyć, ale jak dotąd nada. Proszę, daj mi wskazówkę! Korzystam z niestandardowej mapy, którą przysłał mi Kirk, gdy mój pierwszy błysk zepsuł mi rower. Naprawiliśmy go i uruchomiliśmy, ale nigdy nie udało mi się rozwiązać tego problemu, a rower niedługo jedzie, jeśli nie mogę. Uprząż po stronie roweru, automatyczne dostrajanie, próbuje mnie zabić przy każdej szpilce do włosów ... Pomoc !?
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Cześć, Czy próbowałeś wygładzić swoje mapy podstawowe ETV? Dzięki, Jason A.
Zrobiłem im różne rzeczy tak. Nie jestem pewien, co to jest problem. Załączam plik, ale Twoja witryna nie wydaje się zezwalać na własne pliki .ftm ..........
Również. Dlaczego trzeba zadzierać z mapami podstawowymi ETV, jeśli uruchamia się automatyczne dostrajanie i zapisuje trymery?
Cześć, Active Tune dostosowuje zużycie paliwa TPS względem obrotów na minutę i MAP względem obrotów na minutę. Nie można go wyregulować ani nie byłoby bezpieczne, aby cokolwiek automatycznie regulowało przepustnicę. Dzięki, Jason A.
Wprowadziłem kilka zmian w obrażającej mapie bazowej ETR PWR1 PWR1 2, aby spróbować ją wyrównać. Co dziwne, BARDZO delikatna mapa PWR2 wygląda bardziej agresywnie! Zobacz w załączeniu i zobacz, co myślisz.
Cześć, Prześlij mi swój plik pocztą e-mail, abym mógł go sprawdzić. Dzięki, Jason A.
Wysłano
I znowu z adresu e-mail, którego być może szukasz ...
Cześć, mam twoją teczkę. Pamiętaj, że wygląda na to, że Twój Gear-Map # Index jest ustawiony na korzystanie z mapy 1 na pierwszym biegu, mapy 2 na drugim biegu i mapy 3 na trzecim do szóstego biegu. PWR1 jest zdecydowanie najbardziej agresywną ogólną mapą ETV, a następnie dostaje coraz mniej mocy wraz ze swoimi trybami mocy. Jakie biegi są najgorsze? Dzięki, Jason A.
Cześć Jason. Najgorsza jest mapa 2, druga i trzecia. I tak, moc 1.
Mówię mapę 2, ale jak zauważyłeś, mapa 2 to druga geat, a mapa 3 jest trzecia i wyżej. Ale mapy 2 i 3 są prawie identyczne. To, co mnie dziwuje, to porównywanie mojej pwr1 map2 do mojej pwr2 map 2. Mapa pwr2 jest tak łagodna przy zamkniętej przepustnicy, że jest niebezpieczna, a jednocześnie wygląda trochę bardziej agresywnie w takich miejscach!
Więc. Jakieś wskazówki, w którą stronę iść?
To nie będzie wtedy.
Dave, dokonałem zmiany w twoim pliku i wysłałem ci e-mailem. Wypróbuj ten plik, daj mi znać, czy wydaje się lepszy czy nie. Dzięki, Jason A.
Dzięki Jason. Miałem szybki przegląd i wszystko, co widzę, to niewielki wzrost TPS / RPM pod przepustnicą 24%. Ciekawy! Wysłałem plik, ale będę musiał czekać na jazdę rano do pracy, aby zobaczyć wyniki (miałem kilka piw teraz) Powiadomię cię jak najszybciej. Dave
Dave, Tak, wzrost paliwa tam widziałem, że FZ / MT10 pomagają w początkowej reakcji przepustnicy. Pomyślałem, że to będzie dobrze działać na tym rowerze. Daj mi znać, czy tak, czy nie. Dzięki, Jason A.
Cześć Jason. Może, może, jest niewielka poprawa, ale jest tak mała, że trudno powiedzieć. Myśląc o tym, czy są jakieś zmiany, czy automatyczne strojenie nie cofnęłoby go ponownie? Może spróbuję to trochę wzbogacić. Co myślisz?