Jak / czy możesz zapisać dane? Jaki jest proces strojenia?
matt_ariel@comcast.net
Mam 2018 MT-07 z zainstalowanym FTECU. Stroję swój samochód, mazdaspeed. Proces polega na tym, że dokonuję korekty, a następnie wykonuję WOT i zapisuję dziennik. Jestem w stanie spojrzeć na pukanie, spojrzeć na moje AFR i określić, co chcę dostosować. Na przykład przesuwam taktowanie o dwa stopnie, widzę, że pojawia się niewielkie pukanie, więc cofam go o 1 stopień, a teraz nie widzę pukania. Czy można to zrobić na rowerze? skąd wiesz, że zbyt daleko posuwasz się w czasie? Rozumiem, że zestaw Activetune poradzi sobie z tankowaniem, ale czy jest jakiś sposób na dostosowanie i przetestowanie, kiedy przyspieszysz pomiar czasu? Czy profesjonaliści po prostu skracają czas i robią WOT na hamowni, dopóki nie osiągną liczby HP, która ich zdaniem jest bezpieczna? Gdyby ktoś mógł uzyskać jakiś wgląd w to, jak wykorzystać moją wiedzę hobbystyczną do tuningu samochodów i jak skonfigurować rower, aby zrobić to samo. Nie chcę ślepo przyspieszać rozrządu silnika bez możliwości logowania się i sprawdzenia, jak reaguje rower, jeśli jest to możliwe nawet na motocyklu.
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Cześć, Nie patrząc na pukanie tutaj, będziesz musiał w większości przypadków dostosować czas zapłonu w oparciu o moc. Ogólnie rzecz biorąc, używałbyś oprogramowania hamującego do rejestrowania obrotów na minutę i AFR, a następnie dostrajałeś się dzięki naszemu oprogramowaniu na podstawie otrzymywanego odczytu hamującego. Dzięki, Jason A.