Sprawdź lampkę silnika mt 07
asesoriayproyectos17@gmail.com
Dzień dobry kilka dni temu wykonałem flash do ECU mojego MT, wykonując wskazane kroki i instalując odpowiednią mapę zgodnie z numerem ECU i modyfikacjami mojego motocykla. Proces został przeprowadzony z powodzeniem, a kiedy go wypróbowałem, pozytywnie odczułem zmianę konfiguracji silnika. kilka dni później na desce rozdzielczej zapaliło się światło Check Engine. ale nie pokazuje żadnego błędu na ekranie, a motocykl wydaje się uruchamiać normalnie ... a podczas diagnozowania ECU nie pokazuje żadnego błędu. (Nie byłem w stanie przetestować jego działania z powodu kwarantanny) Czy uważasz, że mam coś do zobaczenia, jak ECU miga przy włączonej lampce awarii silnika?
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Jaki jest numer części twojego ECU? Większość modeli Yamaha 2017+ jest zgodnych z OBDII i nie wyświetla kodów błędów na desce rozdzielczej. Niektóre z późniejszych plików modelu MT-07 mają Menedżera kodów diagnostycznych (w Ustawieniach ECU), który pozwala określić, co powoduje CEL. Będziesz musiał przeczytać plik aktualnie w ECU, aby użyć do tego Menedżera kodów diagnostycznych. Jeśli plik nie ma tej funkcji, prawdopodobnie będziesz potrzebować skanera OBDII i naszej wiązki diagnostycznej adaptera OBDII (https://ftecu.com/shop/obdii-diagnostic-adapter-harness/), aby wyświetlić kody błędów.
B34-8591A-00
numer części twojego ECU to B34-8591A-00 ... po odczytaniu ECU mogę ustalić, co powoduje błąd? W obecnej sytuacji nabycie adaptera diagnostycznego OBDII jest nieco skomplikowane, biorąc pod uwagę, że mieszkam w Kolumbii, a przesyłka z zagranicy jest prawie sparaliżowana. więc jeśli istnieje jakikolwiek sposób, aby poznać lub wyeliminować błąd, byłbym wdzięczny, jeśli go podzielisz.
Cześć, Mamy dwa różne pliki B34-00. Czy próbowałeś zobaczyć oba pliki? Jeśli nie, spróbuj sflashować każdy plik i jeździć na rowerze, aby sprawdzić, czy kod się wyczyści. Dzięki, Jason A.
@jason@ftecu.com Jak mamy dowiedzieć się, który z dwóch plików potrzebujemy? Pytanie, ponieważ mój przyjaciel ma to ECU, a ja nie chcę tego zepsuć.
Cześć, w jakim regionie ECU próbujesz sflashować? Dzięki, Jason A.
Jakie są różnice między kalkulatorami B34-8591A-00 (US) i B34-8591A-00 (PHL) ORAZ Skąd mam wiedzieć, który z nich jest odpowiedni dla mojego motocykla?
Cześć, w jakim regionie ECU próbujesz sflashować? Gdzie się znajdujesz? Dzięki, Jason A.
Kolumbia