Odchylenie mapy i obniżenie zużycia paliwa MT-07
Mam 4 pytania 1. Do czego służą liczby w tabeli [TPS vs RPM] i [MAP vs RPM]? Czas wtrysku wtryskiwacza? 2. Do czego służy [odchylenie TPS MAP]? Nie znam nawet liczb 3 Co się stanie, jeśli zmienisz? 4.Disabel INJ Decel Cut. Prawda / fałsz prawda = odcięcie paliwa? Fałsz = brak odcięcia paliwa Znam tylko gaźnik. Pomóż mi
Tagged:
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Cześć 1: Liczby w TPS vs RPM i MAP vs RPM są dla twojego tankowania. W plikach magazynowych są dokładnie tak, jak pochodzą z fabryki. W plikach nieograniczonych ma to, co znaleźliśmy, działa najlepiej w tym rowerze. Chyba że zmieniasz Wtryskiwacze nie zadzierają z tą sekcją z tego, jak ją skonfigurowaliśmy. 2: Nie martw się o odchylenie TPS MAP, że tabela nie powinna być używana ani dotykana. 3: Zwiększysz lub zmniejszysz swoje liczby w zależności od pożądanego rezultatu, który sprawi, że rower będzie bogatszy lub szczuplejszy dla sekcji tankowania. 4: Jeśli wyświetli się komunikat Wyłącz blokadę zwalniania wtrysku INJ, ustaw opcję PRAWDA, aby wyłączyć odcięcie paliwa i zapewnić płynniejszą reakcję przepustnicy włączania / wyłączania. Dzięki, Jason A.
Problem rozwiązany Dziękuję Jason
Cześć, nie ma problemu! Dzięki, Jason A.
Czy tabele „TPS MAP Bias” zostały usunięte z obrazów ECU FZ / MT-07? Tabele te zostały wspomniane w kilku postach w przeszłości, ale nie widzę ich w oprogramowaniu FTECU. Kiedy korzystam z funkcji porównywania obrazu ECU, stwierdza również, że tabele odchylenia TPS MAP są różne, ale znowu nie widzę ich na liście rozwijanej.
Podsumowując, sflashuję do mojego fz07 odpowiedni nieograniczony plik dla mojego ecu, a następnie importuję do komputera mapę paliwa dowódcy mocy do mojej konfiguracji. zastosuj tabelę paliwową, a kiedy napiszę ecu, będzie miał nieograniczony flash z importowaną mapą paliwa pC? TIA zrobiła to wszystko i wydawało się, że wszystko poszło dobrze, ale po wszystkim, co zostało powiedziane i zrobione, nie ma sposobu, aby powiedzieć, co jest teraz na ecu ... przynajmniej nie mogłem znaleźć sposobu, aby to zobaczyć. także po zaimportowaniu mapy paliwowej na PC i okazało się, że działa dobrze ... przeszedłem do flashowania ecu i tabela paliwowa poszła na wszystkie zera ... więc po prostu nie wiem, czy wszystko błysnęło
Cześć, Po zastosowaniu mapy paliwa na komputerze PC zmiany zostaną zastosowane w mapach TPS vs RPM, co powoduje, że tabela na komputerze PC idzie do zer zgodnie z oczekiwaniami. Możesz spojrzeć na tankowanie po dodaniu tej mapy, aby potwierdzić jej funkcjonalność, jeśli chcesz. Dzięki, Jason A.