System Yoshimura Race Alpha 3/4
Witaj FTECU podgląda! Właśnie zainstalowałem system Yoshimura Race Alpha 3/4 i uruchomiłem na nim nieograniczoną mapę z wyłączonym zaworem EXUP ustawionym na true. Miałem 2 dni na torze w Sepang International Circuit i doświadczyłem dużego poppingu przy zerowej pozycji przepustnicy. Interesujące jest to, że rozumiem zużycie paliwa ubogiego przy wysokich obrotach i zerowym TPS, które powoduje wyskakiwanie po spowolnieniu, ale nie mogłem zrozumieć, że w środkowych rogach przy niższych obrotach (około 7k), pojawiały się również popping, niepokojąc mój rower w połowie zakrętu. Chciałbym wiedzieć, czy system Graves 3/4 lub pełna mapa systemu Graves pomoże rozwiązać ten problem? Lub czy są jakieś sugestie, aby dostroić tankowanie w kolumnie zero TPS? Z góry dziękuję za poświęcony czas!
Komentarze
W którym roku R1 jest twoim motocyklem? Dobrze byłoby też mieć numer części ECU.
Model UE z 2015 r. Numer ECU 2CR-8591A-00.
Istnieje plik Graves Exhaust Cat Eliminator specjalnie dla Twojego motocykla. Spróbujemy tego.
Cześć Kent, czy jest sposób, aby ustawić „Wyłącz wycinanie paliwa” na prawdę dla mapy Graves Exhaust Cat Eliminator? Uważam, że tankowanie jest bardzo gwałtowne, szczególnie przy dławieniu on / off.
Jeśli nie możesz uzyskać do niego dostępu za pomocą pakietu Tuning Suite, to niestety nie, ponieważ plik jest zablokowany. Nie możemy nic zrobić z ograniczonymi plikami.