Nie można znaleźć identyfikatora ECU
dimbusa13@gmail.com
Próbuję napisać nowy ECU, jak zwykle piszę ECU, oprogramowanie nie może znaleźć identyfikatora ECU i idzie zapłacić za nową licencję. Ale teraz pozostaje do żądania podania identyfikatora ECU i pozostaje tam. Sprawdzam 12v do ECU i jest ok, sprawdzam również wejścia interfejsu i wyjścia z oprogramowania za pomocą multimetru. Czy mogę zrobić coś więcej?
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
próbowałem również z innym laptopem z tymi samymi wynikami.
W pakiecie Tuning Suite przejdź do Pomoc> Interfejs testowy> Wejścia. Zobaczysz układ kolorowych kropek, ale nie zwracaj na nie uwagi. To, na co chcesz spojrzeć, to liczby w nawiasach u góry. Przy wyłączonym zasilaniu powinieneś zobaczyć 0, 10, 20 lub 30. Przewody są oznaczone numerami, z # 1 czerwonym, # 2 pomarańczowym, # 4 żółtym. 0 to podstawa. Jeśli nie otrzymasz wyżej wymienionych liczb, pojedyncza cyfra oznacza przewód powodujący problem. Jeśli widzisz dwucyfrową liczbę, druga cyfra oznacza przewody problemowe (przykład: 36, 6 = 2 + 4, więc przewody pomarańczowy i żółty mają jakiś problem. Po włączeniu zasilania powinieneś zobaczyć 6, 16, 26 lub 36. Jeśli nie, spójrz na drugą cyfrę. 1, 3, 5 lub 7 oznacza złe połączenie z czerwonym przewodem. 2 oznacza zły przewód pomarańczowy, 4 oznacza problem z żółtym przewodem, a 0 oznacza zły zasilacz do ECU lub problemy ze wspólnym uziemieniem.
W pakiecie Tuning Suite przejdź do Pomoc> Interfejs testowy> Wejścia. Zobaczysz układ kolorowych kropek, ale nie zwracaj na nie uwagi. To, na co chcesz spojrzeć, to liczby w nawiasach u góry. Przy wyłączonym zasilaniu powinieneś zobaczyć 0, 10, 20 lub 30. Przewody są oznaczone numerami, z # 1 czerwonym, # 2 pomarańczowym, # 4 żółtym. 0 to podstawa. Jeśli nie otrzymasz wyżej wymienionych liczb, pojedyncza cyfra oznacza przewód powodujący problem. Jeśli widzisz dwucyfrową liczbę, druga cyfra oznacza przewody problemowe (przykład: 36, 6 = 2 + 4, więc przewody pomarańczowy i żółty mają jakiś problem. Po włączeniu zasilania powinieneś zobaczyć 6, 16, 26 lub 36. Jeśli nie, spójrz na drugą cyfrę. 1, 3, 5 lub 7 oznacza złe połączenie z czerwonym przewodem. 2 oznacza zły przewód pomarańczowy, 4 oznacza problem z żółtym przewodem, a 0 oznacza zły zasilacz do ECU lub problemy ze wspólnym uziemieniem.
Z mocą zapisu 30 i mocą 36. Czy to w porządku?
Usuwam radiator i kurwy krzemu i pociągam za drobne kable, aby sprawdzić, czy jest przecięty, ale jest w porządku. Próbowałem ponownie napisać ECU i jest to ten sam problem. Żądanie identyfikatora ECU i pozostaje tam. moc ECU wynosi 12,8 V i pobiera 0,22 mA, a ja mierzę masę i napięcie na pinach.
Jeśli nadal występują problemy z przeciągnięciem podczas sekwencji „Żądanie identyfikatora ECU”, musisz upewnić się, że masz dostępną licencję do przypisania do ECU. Wystąpił błąd (który zostanie wkrótce naprawiony) uniemożliwiający wyświetlenie monitu o zakup licencji, jeśli nie masz jej na koncie.