R7 BEB-8591A-50 EU Próba zapisu nie powiodła się
 monirothvutha@bodiankh.com            

monirothvutha@bodiankh.com            

Założyłem tę nową dyskusję, aby pomóc tym, którzy próbują wgrać do R7 tę konkretną mapę UE (BEB-8591A-50). Najpierw próbuję wgrać do ECU mapę bez ograniczeń. Najpierw próbuje on zbindować licencję, a następnie kończy się to niepowodzeniem i pojawia się komunikat: „Próba zapisu nie powiodła się. Spróbuj ponownie”. Ponowna próba nie powiodła się. Uruchomiłem ponownie komputer, sprawdziłem sterownik USB, zresetowałem system Windows, zaktualizowałem system Windows, przetestowałem interfejs testowy, przetestowałem kabel 6-pinowy. Przetestowałem zasilanie, przełączyłem z wyłącznika bezpośrednio na gniazdko ścienne, zmieniłem dostawcę internetu, zmieniłem lokalizację (pojechałem do domu znajomego z innym dostawcą internetu). WCIĄŻ NIC. Po konsultacjach z działem wsparcia, za co jestem wdzięczny, otrzymałem pewne instrukcje, które nie zadziałały. (Jestem w tym momencie niezmiernie sfrustrowany, ponieważ kiedy się budzę, jest czas zamknięcia FTECU, mieszkam w Azji.) Uciekłem się do tego, wgrałem obraz stockowy mapy UE -50 i pozwoliło mi to pomyślnie powiązać licencję i zapisać ECU. Następnie kopiuję mapę TPS Vs RPM, mapy IGN i inne parametry do mapy fabrycznej i zapisuję jako plik tuningowy. Działa świetnie. Po 4-5 zapisach próbuję zapisać ECU z nieograniczoną mapą -50, aby przetestować, czy działa po kilku zapisach z kodowaniem FTECU. To ponownie spowodowało nieudaną próbę zapisu. Spróbuj ponownie. Oznacza to, że nieograniczona mapa dla ECU -50 jest uszkodzona.

Polskie
Polskie język angielski
język angielski arabski
arabski chiński
chiński holenderski
holenderski fiński
fiński Francuski
Francuski Niemiecki
Niemiecki hebrajski
hebrajski hinduski
hinduski Włoski
Włoski język japoński