zmiana skali wartości mapy

Cześć, jestem nowy w używaniu ftecu, w przeszłości robiłem wiele z samodzielnymi maxxecu, więc nie jestem nowicjuszem w strojeniu. Ponadto po raz pierwszy mam do czynienia z koniecznością rozszyfrowania, jak pewne rzeczy są oznaczone lub zdefiniowane w seryjnym ECU, więc mogę mieć kilka pozornie oczywistych lub głupich pytań... po prostu spróbuj mnie znieść. Moje główne pytanie tutaj brzmi, czy mogę, poprzez ftecu, zmienić skalę wartości napięcia mapy, aby móc zwiększyć odniesienie?? i czy ktoś jest w stanie wskazać mi właściwy kierunek, aby to zrobić, jeśli jest sposób..? trochę nie na temat, ale mam kilka szybkich pytań o to, jak Suzuki oznacza rzeczy. 1-wtryskiwacze wtórne... „czas wtryskiwacza” = szerokość impulsu? „proporcja wtryskiwacza” = równowaga wtryskiwacza? (Zakładam, że liczby pokazane w tabeli są procentami(?) na przykład, jeśli patrzę na komórkę dla x obr./min i x tps, liczba w komórce jest procentem liczby w odpowiadającej komórce dla głównego wtryskiwacza tego cylindra? 2-tabele wyprzedzenia zapłonu-do czego odnoszą się grupy 1, 2, 3? czy mogę również ustawić opóźnienie krokowe dla podtlenku azotu lub doładowania? Wiem, że to mnóstwo pytań na wiele tematów, ale każdy, kto ma wiedzę i jest skłonny mi pomóc, byłby bardzo doceniony. z góry dziękuję... ach BTW, to k6 1k o nieujawnionym otworze i skoku, wszystko kute, blok jest przytwierdzony, głowica portowana i polerowana, wałek rozrządu uliczny/paskowy, sprzęgło mtc, 1-2automatyczna skrzynia biegów, nadbiegowa sprężarka amr300, 1 zestaw podtlenku azotu jako chłodnica doładowania i 1 duży zestaw na progresywnym kontrolerze lub mogę przełączyć w locie na pełne 100% na przycisku scramble, jeśli czuję potrzeba wysadzenia wszystkiego w powietrze, aby wygrać... (robiłem to już wcześniej i jeśli będzie warto, zrobiłbym to jeszcze raz) ...i tak, dopóki nie ma śniegu na ziemi, to jest to w zasadzie moja codzienność