Zresetować obraz dla MT09? Utrata mocy..
Witam, od miesięcy próbuję zdiagnozować problem z zasilaniem w moim MT09 i nie mogłem znaleźć żadnego rozwiązania. Moją ostatnią próbą jest zresetowanie obrazu MT09 z nadzieją, że zrobiłem coś złego i może on zostać zapisany w pamięci. Jeśli masz jakiś obraz resetowania dla 1RC-8591A-01, byłby pomocny. Przepraszam, że piszę tutaj, ale nigdy nie słyszę odpowiedzi na e-maile. Mam nadzieję, że otrzymam odpowiedź. Jeśli masz też jakieś wglądy w możliwy problem, oto problem: żeby się pobawić, próbowałem innej przepustnicy, którą sam bym poprawił. Do testów ustawiłem mapowanie w trybie B w taki sposób, że nawet z przepustnicą 100% obroty nie przekraczają 4k RPM. Choć był to sukces, od tego dnia zauważyłem, że bez względu na to, co robiłem w jakim trybie, przednie koło po prostu nie podnosi się nawet na pierwszym biegu na pełnym gazie. Wróciłem do nietkniętego niczym nieograniczonego obrazu. Wciąż ten sam numer, wróciłem do obrazu stockowego, wciąż ten sam numer. Naprawiłem cały rower, nawet zmieniłem sprzęgło, mając nadzieję, że będzie to problem bez ecu, ale nic. Największym drażniącym jest brak innych objawów; ciepły, gorący start, zimny start, bieg jałowy, przelot; wszystko jest perfekcyjne. Przepustnica jest trochę zbyt gładka, na pierwszym biegu na niskich obrotach normalnie byłaby trochę wyboista, nawet gdybym próbował utrzymać stałą przepustnicę, teraz nic takiego. W tym momencie mam tylko nadzieję na zresetowanie obrazu i modlę się, aby to naprawił.