Forum wsparcia

'17 1000rr pytań

mattdtaylor85@gmail.commattdtaylor85@gmail.com Posty: 6Verified User

Szukam informacji odnośnie dostrojenia mojego CBR1000rr z 2017 roku za pomocą twojego oprogramowania. Zasadniczo nie mogę uzyskać zgody żadnego lokalnego, renomowanego tunera na dostrojenie mojego roweru za pomocą oprogramowania FTEcu. Niektórzy twierdzą, że to oprogramowanie tworzy zmiany w moich danych ECU, które utrudniają pracę, a inni wspominają o braku możliwości wyłączenia czujników prędkości przednich kół itp. Zrobiłem trochę czytania na ten temat i nie było to dobre. :/ Liczę na pomoc. W przeszłości korzystałem z oprogramowania do strojenia, takiego jak DSMLink v3, ale minęło trochę czasu. Ostatecznie zastanawiam się, czy mogę używać PCV Auto Tuner w połączeniu z oprogramowaniem FTEcu bez kupowania pełnego zestawu PCV? Nie próbuję robić żadnego szalonego dostrajania mocy. Wystarczy skorygować AFR dla wspólnych modyfikacji układu wydechowego/dolotowego, które przeprowadziłem. Poza tym, czy jest możliwy powrót mojego ECU do fabrycznych konfiguracji Hondy 100%, jakbym nigdy go nie nadpisał? Jeśli tak to jak? Chętnie wysłałbym gdzieś ECU, zamiast wydawać $600 na używany. Niestety, muszę o to zapytać, ponieważ wygląda na to, że FTEcu nie obsługuje zbyt dobrze ECU Hondy. Przy tak niskich ofertach żałuję, że nie przeprowadziłem większych badań przed zakupem. Dzięki za wszelką pomoc.

Komentarze

• jason@ftecu.comjason@ftecu.com Posty: 1,071Staff User

Cześć, Honda ECU to coś, co robimy, ale nigdy nie był rozwijany tak bardzo, jak nasze inne marki motocykli, takie jak Yamaha. Nie oznacza to jednak, że nasza lampa błyskowa nie działa. Możesz sflashować ECU z powrotem do pliku magazynowego, ale nasza licencja nadal jest technicznie w ECU na tym, co technicznie oznacza, że nie jest to magazyn 100%. Według mojej najlepszej wiedzy, PCV AutoTuner musi być używany z PC5. Ich zestaw nie współpracuje z naszym oprogramowaniem. Strojenie za pomocą naszego oprogramowania naprawdę nie różniłoby się od jakiegokolwiek innego oprogramowania firmy do flashowania ECU. Może powinieneś zastanowić się nad wysłaniem gdzieś swojego ECU, aby go sflashować lub kupić wstępnie dostrojony plik. Masz już od nas zestaw? Jeśli tak, czy zarejestrowałeś kabel USB Datalink? Dzięki, Jasonie A.

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.